[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1582287318246{margin-bottom: 0px !important;}”]
تفاوت ثبت شرکت در ترکیه و ایران
در این مقاله قصد داریم تقاوت های بین راه اندازی کسب و کار و ثبت شرکت در ترکیه و ایران را بیان کنیم. و با مقایسه روندهای موجود توصیه های لازم را برای ثبت شرکت بگوییم تا بتوانید بهتر خودتان را با قوانین ثبت شرکت در ترکیه و اداره آن تطبیق دهید.
قوانین ثبت شرکت و اداره آن تقریبا به دلیل نشأت گرفتن از قوانین فرانسه، در کل دنیا یکسان می باشد. اما روندها، پروسه ها و دستورالعمل های اجرایی آن ها متفاوت می باشد.
بیشتر شرکت هایی که مطابق قانون تجارت ایران، در ایران ثبت می شوند، در کشور ترکیه نیز قابل ثبت هستند. اصول اولیه تأسیس شرکت در این دو کشور تقریبا یکسان است و ثبت شرکت در ایران و ترکیه دارای تفاوت های اندکی می باشند.
ثبت شرکت در ایران:
ایران با کشورهای دیگر روابط تجاری محدودی دارد و در مبالغ بالاتر از ده هزار دلار محدودیت هایی اعمال می شود.
ثبت شرکت در ایران با اداره مالیاتی و ارسال درخواست کد اقتصادی و شماره مالیاتی به وزارت بازرگانی شروع می شود. سپس سرمایه اولیه شرکت به حساب شرکت واریز می شود. و همچنین ثبت شرکت در ایران اجباری در داشتن مشاور مالی ندارد. علاوه بر اینها تحویل اظهار نامه مالیاتی در ایران در پایان سال انجام می گیرد.
ثبت شرکت در ترکیه:
ترکیه از سال 1974 (1353) عضو مجمع بین الملل شده و به لحاظ اینکه برگه فعالیت( فعالیت نامه) و مجوز فعالیت در ترکیه، در آمریکا و اروپا نیز پذیرفته می شود، برای ایرانیانی که نیاز به ارائه مدرکی برای کسب و کاری دارند، مفید می باشد. و این مدرک در اروپا و کل دنیا قابل استناد و پذیرش می باشد.
از زمان عضویت ترکیه در مجمع بین المللی، قوانین ثبت شرکت در ترکیه تغییراتی پیدا کرده است. برای ثبت شرکت در ترکیه بعد از مراجعه به اداره مالیاتی باید به اتاق بازرگانی مراجعه شود. بیان نامه های مالیاتی( یا همان اظهار نامه های مالیاتی) در ترکیه به صورت هر سه ماه یکبار ارائه می گردد. و دولت ترکیه در مورد مالیات ها بسیار دقیق و حساس می باشد.
دلیل این کار هم این است که دولت کشور ترکیه قصد دارد دچار تورم نشود. به این صورت که مالیات را به جای اینکه به صورت یکجا در ماه مارس که (سال مالی می باشد) پرداخت شود، به چهار قسمت تبدیل می شود. و هر سه ماه یکبار پرداخت می شود. اما در ایران مالیات ها براساس بیان می باشد. افراد سود و زیان خود را بیان می کند و با توافق با اداره مالیات، مالیات از آن ها گرفته می شود.
در مورد بحث ارزش افزوده که هم در ایران و هم در ترکیه وجود دارد و تفاوتشان در مقدار آن می باشد و اینکه پرداخت این مالیات در ترکیه اجباری می باشد. اما در ایران هنوز اجباری نشده است. به طور مثال ممکنه در یک صنعت مقدار آن 8% و در صنعتی دیگر 18% باشد.
مالیات ها در ایران و ترکیه:
علاوه بر این بحث های مالیاتی، مالیات بر اجاره هم در کشور ترکیه وجود دارد که مستأجر باید آن را پرداخت کند و مقدار آن 23% خالص اجاره یا (30% ناخالص) می باشد. اما در ایران این مالیات را باید موجر بپردازد.
در ترکیه فاکتور فروش به دو شکل به دولت اعلام می شود. یکی به صورت مالیات بر ارزش افزوده. و در نوع دوم در صورت داشتن فاکتور بیش از 5 هزار لیره هر ماه باید به دولت اعلام شود. دولت مالیاتهای پرداخت شده در آخر سال و آخر هر دوره مالیاتی را مطابقت می دهد.
در ایران یک نوع بیمه برای کارکنان اعمال می شود اما در ترکیه سه مدل وجود دارد. صندوق بازنشستگی برای کارمندان دولتی، باغ-کور برای شرکای شرکت، تأمین اجتماعی هم برای کارمندان شرکت و مشاغلی مثل کشاورزی.
در مجموع با ذکر این تفاوت ها می توان مقایسه ای در روند ثبت شرکت در ترکیه و ایران داشت و به کمک آن برای راه اندازی کسب و کار و ثبت شرکت در ترکیه اقدام کرد.
موسسه بین المللی گلوبال کادرو استانبول با درک نیاز ایرانیانی که قصد راه اندازی کسب و کار در ترکیه و ثبت شرکت در ترکیه دارند تیم متخصص و حرفه ای را فراهم کرده است. که در دو دفتر تهران و استانبول این امور را برنامه ریزی و انجام می دهند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]