بیمه درمان اقامت

انواع بیمه درمان اقامت در کشور ترکیه

5/5 - (2 امتیاز)

مشاوره بیمه درمان اقامت در ترکیه

بیمه درمان اقامت

بیمه درمانی و یا همان بیمه سلامت در کشور ترکیه به بیمه‌ای اطلاق می‌شود که افراد را در برابر خسارات و خطرات بهداشتی مورد حمایت قرار می‌دهد. با در نظر گرفتن قوانین تصویب شده در سال 2016 در کشور ترکیه، یکی از شرایط دریافت اقامت برای اتباع خارجی داشتن بیمه سلامت است. در ادامه مطلب اطلاعات کاملی در مورد بیمه درمان اقامت در کشور ترکیه به شما عزیزان خواهیم داد.

اطلاعات کامل درباره بیمه درمان اقامت در کشور ترکیه

بیمه‌های درمان در کشور ترکیه را می‌توانیم به دو بخش تقسیم بندی کنیم. بخش اول به بیمه‌های دولتی و یا تأمین اجتماعی مربوط خواهد بود که با نام SGK شناخته می‌شود. این بخش به سازمان دولتی ترکیه مربوط است و خدماتی را از قبیل خدمات درمانی، خدمات بازنشستگی و خدمات از کار افتادگی به افراد ارائه می‌دهد. این بیمه خود به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شود که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

 

بیمه GSS و مزایای آن

SGK دارای بخش‌های مختلفی است که یکی از آن‌ها بیمه GSS است که در واقع همان خدمات درمان عمومی به شمار می‌آید. این بیمه افراد را در مراکز دولتی به صورت رایگان پذیرش می‌کند. ولی در بیمارستان‌ها و مراکز خصوصی، افراد با داشتن بیمه GSS لازم است ۸۰ درصد از هزینه‌ها را پرداخت کنند و بیمه فقط ۲۰ درصد از آن‌ها را تقبل خواهد کرد.

چه کسانی می‌توانند بیمه GSS را دریافت کنند؟

این بیمه برای شهروندان ترکیه خدمات مفیدی ارائه می‌دهد. حتی ایرانیانی که به واسطه خرید ملک در کشور ترکیه توانسته‌اند تابعیت این کشور را دریافت کنند و شهروند آن محسوب ‌شوند و دارای پاسپورت ترکیه هستند، می‌توانند بیمه GSS را دریافت کنند و از خدمات آن بهره‌مند شوند. دسته دیگر افرادی هستند که در کشور ترکیه اقامت دارند و این اقامت می‌تواند توریستی و یا به واسطه خرید ملک باشد. این افراد با مراجعه به سازمان تأمین اجتماعی می‌توانند درخواست بیمه SGK کنند. البته به شرط آنکه یک سال در کشور ترکیه اقامت داشته باشند و زمان درخواست بیمه درمان اقامت، پاسپورت آن‌ها به مدت یک سال اعتبار داشته باشد. علاوه بر آن، اقامت آن‌ها باید فعال و جاری باشد.

حق بیمه GSS چگونه پرداخت می‌شود؟

میزان پرداختی حق بیمه GSS در کشور ترکیه به صورت درصدی از حداقل دستمزد محاسبه می‌گردد. این مقدار تقریباً ۳ درصد از دستمزد افراد است. در سال ۲۰۲۴ حق بیمه برای شهروندان ترکیه، ماهیانه ۶۰۰ لیر و برای افراد خارجی ماهیانه ۴۵۰۰ لیر در نظر گرفته شده است.

بیمه باکور (Bagkur) و شرایط آن

بخش دوم بیمه SGK مربوط به بیمه باکور است. کسانی که در ترکیه شرکتی را به ثبت رسانده‌اند، در واقع می‌توانند بیمه خویش فرما داشته باشند. این بیمه مخصوص افرادی است که در ترکیه کسب و کار خود را راه‌اندازی کرده‌اند. در حقیقت این بیمه برای آن‌ها به صورت اتوماتیک فعال می‌شود. بیمه باکور هم شامل خدمات درمان، خدمات بازنشستگی و خدمات از کار افتادگی است. حق بیمه ۳۴ درصد از دستمزد محاسبه می‌گردد. حتی افراد خارجی که شرکت خود را در کشور ترکیه به ثبت رسانده‌اند نیز می‌توانند این بیمه را مورد استفاده قرار دهند.

بیمه کارفرمایی و مشخصات آن

یک بخش دیگر، بیمه SSK بوده که مربوط به بیمه کارفرمایی است. این بیمه مخصوص افرادی است که در کشور ترکیه اجازه کار دارند. یعنی کارفرماهایی که افراد خارجی را برای کار جذب کرده‌اند، باید شرایط پذیرش آن را برای خود ایجاد کنند. در واقع به ازای هر نفر خارجی باید ۵ نفر افراد ترک را بیمه کنند. افرادی که از بیمه کارفرمایی استفاده می‌کنند نیز می‌توانند از خدمات درمان، خدمات بازنشستگی و خدمات از کار افتادگی بهره‌مند شوند.

افرادی که بیمه درمان اقامت SGK دارند، هر زمان که به بیمارستان‌های دولتی مراجعه کنند می‌توانند به صورت رایگان از خدمات آن بهره‌مند شوند. ولی اگر به بیمارستان خصوصی طرف قرارداد با بیمه SGK مراجعه نمایند، تنها ۲۰ درصد تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند و مابقی باید توسط خود فرد پرداخت شود و یا از بیمه تکمیلی استفاده نماید.

شرکت‌های بیمه درمان اقامت در ترکیه (شرکت‌های بازرگانی)

در سال 2024 تعداد ۷۴ شرکت در کشور ترکیه تحت عنوان شرکت بیمه مشغول به فعالیت هستند که ۶۹ شرکت، بیمه درمانی در بخش خصوصی ارائه می‌کنند. بیمه نامه‌های درمان در چندین بخش ارائه می‌شود که یکی از آن‌ها مربوط به خدمات درمان برای افراد خارجی است. افرادی که به صورت توریستی به کشور ترکیه وارد شده‌اند و یا قصد دارند اقامت دریافت کنند، مطابق با قانون تصویب شده در سال ۲۰۱۶ در اداره اقامت، حتماً باید یک بیمه نامه درمان داشته باشند.

YSS بیمه

بیمه درمان YSS و مزایای آن

بیمه درمان YSS حق بیمه زیادی ندارد و در گروه‌های سنی زیر طراحی شده است.

  • صفر تا ۱۸ سال
  • ۱۸ سال تا ۲۵ سال
  • ۲۵ سال تا ۳۵ سال
  • ۳۵ سال تا ۴۵ سال
  • ۴۵ سال تا ۵۰ سال
  • ۵۰ سال تا ۵۵ سال
  • ۵۵ سال تا ۶۰ سال
  • ۶۰ سال تا ۶۵ سال

این بیمه برای زنان و مردان قیمت یکسانی دارد و به صورت یک ساله و دو ساله ارائه می‌گردد. یعنی برای مرد 40 ساله و زن 40 ساله، حق بیمه تفاوتی ندارد. علاوه بر آن، بیمه YSS تنها بیمه‌ای است که در کشور ترکیه به صورت ۲ ساله نیز ارائه می‌گردد. شرایط این بیمه درمان اقامت برای افرادی مناسب است که قصد دارند اقامت دو ساله داشته باشند و به همین خاطر بیمه نامه ۲ ساله دریافت می‌کنند. گاهی اوقات افراد فکر می‌کنند که این بیمه نامه‌ها به علت حق بیمه پایین خدمات خوبی ارائه نمی‌دهند. ولی این تصور اشتباه است. این بیمه مدت انتظار دارد. موارد مربوط به بستری با این بیمه با دوره انتظار ۹ ماهه و موارد مربوط به درمان سرپایی با دوره انتظار ۶ ماهه طراحی شده است.

بالاترین نرخی که بیمه برای هزینه‌های سرپایی مثل ویزیت، آزمایش، دارو، عکسبرداری و… پرداخت می‌کند، از ۵۰۰۰ لیر بیشتر نخواهد بود.

 

دسته‌بندی‌های مختلف مراکز طرف قرارداد در کشور ترکیه

مراکز طرف قرارداد و بیمارستان‌ها در کشور ترکیه دارای دسته‌بندی‌های مختلفی هستند که آن‌ها را می‌توانیم در رده‌بندی گرید A تا D تقسیم بندی کنیم.

  • مراکز با گرید A+ در رده بیمارستان‌هایی با تعرفه بالا قرار می‌گیرند. یعنی افرادی که قصد دارند از خدمات این بیمارستان‌ها استفاده کنند، لازم است حق بیمه بیشتری هم پرداخت کنند. زیرا تعرفه این بیمارستان‌ها زیاد است.
  • بیمارستان‌های دیگری که در رده A قرار دارند، تعرفه کمتری نسبت به گرید A+ دریافت می‌کنند.
  • برخی دیگر از مراکز در گرید B و C قرار می‌گیرند که نسبت به بیمارستان‌هایی با گرید A و A+ تعرفه زیادی ندارند.

سقف پرداختی بیمه درمان خصوصی چگونه محاسبه می‌شود؟

سقف پرداختی بیمه درمان خصوصی برای هزینه‌های سرپایی مثل ویزیت، دارو، آزمایش، عکسبرداری و… توسط بیمه گذار تعیین می‌گردد. این مبلغ می‌تواند ۲۰ تا ۳۰ هزار لیر در سال باشد. روش دیگری برای پرداخت هزینه‌ها وجود دارد که در این روش سقف و محدودیتی اعمال نمی‌شود. به عنوان مثال، پرداخت هزینه‌های بستری برای افرادی فعال می‌شود که بیشتر از ۲۴ ساعت در بیمارستان بستری باشند که در این شرایط بیمه به صورت کامل هزینه‌ها را پرداخت کرده و بیمار می‌تواند کاملاً رایگان از خدمات بهره‌مند شود. علاوه بر آن، این بیماران حتماً باید به مراکز و بیمارستان‌های طرف قرارداد مراجعه کنند. در غیر این صورت باید فاکتورها را از بیمارستان دریافت کرده و به شرکت بیمه ارائه دهند تا محاسبات لازم انجام گردد و هزینه پرداخت شود.

بیمه تکمیلی درمان و مزایای آن

این بیمه برای افرادی است که بیمه SGK دارند و پس از مراجعه به مراکز خصوصی می‌توانند از خدمات بیمه تکمیلی استفاده کنند. همانطور که گفتیم بیمه SGK در مراکز خصوصی، تمامی هزینه‌ها را تقبل نمی‌کند. اما افرادی که بیمه تکمیلی و یا مکمل داشته باشند، پس از مراجعه به مراکز طرف قرارداد می‌توانند به صورت کاملاً رایگان از خدمات استفاده نمایند. علاوه بر آن، هزینه‌های سرپایی و پاراکلینیکی مانند عکسبرداری، آزمایش، دارو و… نیز برای آن‌ها تا ۱۰ مرتبه در سال به صورت رایگان محاسبه می‌شود.

سخن پایانی

بیمه درمان برای همه شهروندانی که مقیم ترکیه هستند و افراد خارجی که اقامت دارند، اجباری است. بیمه سلامت و یا بیمه درمان در کشور ترکیه می‌تواند شامل هزینه‌های معاینه، تشخیص و معالجه باشد. در این مقاله به معرفی انواع بیمه درمان اقامت در کشور ترکیه پرداختیم. با بررسی دقیق هر کدام و بر اساس شرایطی که دارید می‌توانید بهترین بیمه را خریداری نمائید.