فهرست مطالب
تماس با کارشناس امور تحصیلی
شما می توانید با کلیک بر دکمه های زیر به طور مستقیم با کارشناس متخصص مربوطه تماس حاصل فرمایید و از مشاوره و راهنمایی رایگان برخوردار شوید
معرفی برخی دانشگاه های بدون کنکور در کشور ترکیه
معرفی آزمون SAT در کشور ترکیه
متقاضیانی که می خواهند ادامه تحصیل خود در خارج از کشور انجام دهند و به کشورهای همچون انگلیس، کانادا، استرالیا، آمریکا و… فکر می کنند می توانند در یک آزمون بین المللی و استاندارد با نام آزمون سات یا SAT شرکت داشته باشند که یک آزمون کاملا استاندارد برای پذیرش در دوره کارشناسی در دانشگاه ها محسوب می شود.
آزمون SAT برای افرادی مناسب است که قصد پذیرش در رشته های پزشکی در ترکیه را داشته باشند و سطح این آزمون از آزمون یوس دشوارتر است که باید به این موضوع دقت داشته باشید. دانشگاه هایی در ترکیه مانند دانشگاه حاجت تپه وجود دارند که به نمره دانشجو در آزمون سات دقت می کنند و این نمره را ملاک پذیرش در رشته های پزشکی قرار می دهند. دانشگاه های فنی که در ترکیه به زبان انگلیسی فعالیت می کنند، نمره این آزمون را لحاظ کرده و به آن اهمیت می دهند.
در آزمون SAT اطلاعات عمومی فرد و استعداد تحصیلی او سنجیده خواهد شد و به صورت عمومی یا GENERAL و یا SUBJECT برگزار خواهد شد که از این منظر شبیه به آزمون GRE می باشد. مهارت هایی در این آزمون سنجیده می شوند که مانند مهارت در ریاضی دوره دبیرستان و یا مهارت مقاله نویسی متقاضی در یک مدت زمان مشخص می باشد. آزمون SAT در سال 6 بار برگزار می شود و مجموع نمرات در این آزمون 1600 خواهد بود که 800 نمره آن را بخش عمومی و 800 نمره دیگر را بخش موضوعی تشکیل می دهد.
معرفی آزمون TOMER در ترکیه
چه افرادی می توانند در آزمون های مخصوص دانشجویان خارجی شرکت داشته باشند؟
ترجمه مدارک تحصیلی به صورت رسمی
ترجمه مدارک تحصیلی آن هم به صورت رسمی گامی مهم برای پذیرش در دانشگاه ها می باشد. زیرا باید عناوین و مواردی که در مدرک شما ذکر شده است به خوبی و نهایت دقت بررسی شوند و ترجمه گردند. دقت و وسواس بسیار در این مراحل مهم است و باید این ترجمه توسط یک مترجم رسمی و مورد تایید اداره مترجمان قوه قضائیه انجام شود و از زبان فارسی به زبان موردنظر ترجمه شوند.
ارائه ترجمه مدارک تحصیلی به دانشگاه موردنظر باعث خواهد شد تا استاد دانشگاه مقصد یا مسئول پذیرش دانشگاه به راحتی به اطلاعات دسترسی داشته باشد و اطلاعاتی مانند: نمرات، مقطع تحصیلی و درس های گذرانده شده و دیگر اطلاعات که لازم است، را به سرعت پیدا کنند.
نکاتی در مورد ترجمه شدن ریز نمرات
از مهم ترین مدارکی که برای ورود و پذیرش در دانشگاه های خارجی اهمیت دارد، ریز نمرات یا همان کارنامه تحصیلی فرد می باشد. دانشگاه های مختلف البته که این ریزنمرات را به روش های متفاوتی ارائه خواهند داد. ریزنمراتی که از سوی دانشگاه آزاد صادر می شود باید دارای مهر دانشگاه باشد تا بتواند مورد ترجمه رسمی قرار گیرد البته این در صورتی است که روی این مدرک مهر غیر رسمی نخورده باشد. در ادامه بررسی خواهیم کرد که برای تایید ریز نمرات دو حالت امکان دارد.
اگر دانشجو هنوز در حال تحصیل می باشد باید به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی که در واحد علوم تحقیقات فناوری می باشد مراجعه کرده و ریز نمرات خود را در ابتدا مورد تایید قرار دهد. اگر هم فارغ التحصیل شده باشید، باید ریزنمرات شما توسط آقای علیرضا صامت یا طهمورث آقاجانی مورد تایید قرار گیرند.
برای اینکه ریزنمرات شما که از یک دانشگاه سراسری صادر شده است، ترجمه رسمی شود، همان مهر دانشگاه موردنظر کافی است. البته در صورتی که نیاز به تایید ریزنمرات توسط دادگستری و وزارت خارجه باشد، شما باید ریز نمرات خود را به تایید وزارت علوم برسانید.
نکاتی در مورد ترجمه مدارک تحصیلی
- اولین نکته قابل ذکری که باید به آن توجه کنید این است که برای تحصیل در کشوری خارجی و غیر از کشور خود باید علاوه بر مدارک تحصیلی و دانشگاهی که دارید و به تایید رسیده است، مدارک دیگری همچون مدارک شخصی خود را ترجمه و تایید نمایید. در ترجمه ای که برای مدارک تحصیلی انجام می شود به دلیل اینکه هر رشته نوعی خاص از اصطلاحات را دارد، ممکن است بعد از ترجمه نیاز باشد که اصلاحاتی انجام شود و به همین دلیل این ترجمه زمان بیشتری را نسبت به ترجمه مدارکتان خواهد گرفت که باید این موضوع را در زمان بندی خود دخیل کنید.
- یک مترجم رسمی اجازه ای برای تغییر دادن مدارک ندارد و اگر تغییرات یا اصلاحاتی باید در مدارک انجام شود، قبل از اینکه ترجمه ای انجام شود باید به سازمان مربوطه مراجعه کرده و در مدارک آن ها را تغییر دهید.
دوره های مختلف تحصیلی در ترکیه
دوره ى کاردانى
دوره کاردانی به صورت دو یا سه ساله برگزار می شود و کاملا حرفه ای و آموزشی محور خواهد بود که پس از گذراندن این دوره می توانید وارد دوره ی کارشناسی شوید.
دوره ى کارشناسى
دوره ی کارشناسی پیرا پزشکی و پزشکی می باشد که در این دوره ها رشته هایی همچون دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی خواهد بود که به مدت پنج سال هم زمان خواهد برد. پس از اینکه این دوره پزشکی را دانشجو بگذراند، مدرک Diplomasi Tip Doktora در رشته پزشکی، مدرک Veterinerhekim در رشته دامپزشکی و مدرک Diplamasi در رشته دندانپزشکی به دانشجو داده خواهد شد.
دوره کارشناسى ارشد
دوره کارشناسی ارشد یک دوره دو ساله می باشد که باید برای ثبت نام در این دوره حتما مدرک Lisans Diplomasi را داشته باشید. این دوره دو ساله به صورت پروژه محور خواهد بود و 1 سال و نیم هم به صورت آموزش محور می باشد.
دوره دکترى و تخصص پزشکى
دوره دکتری بین 3 تا چهار سال زمان میبرد و برای اینکه به دانشگاه های ترکیه در این مقطع ورود کنید و ادامه تحصیل دهید نیاز مند مدرک yuksek lisans Diplomasi خواهید بود. قبل از شروع دوره باید حتما در امتحان جامع قبول شوید و تحویل قبولی پایان نامه و دفاع از دیگر شروط ارائه مدرک دکترا می باشد.
گروه الف (ممتاز)
Bilkent University / Bilkent Universitesi
Bogazici University / Bogazici Universitesi
Hacettepe University / Hacettepe Universitesi
Koc University / Koc Universitesi
Middle East Technical University / Orta Dogu Teknik Universitesi
Sabanci University
گروه ب (خوب)
Ankara University / Ankara Universitesi
Anadolu University
Akdeniz University
Cankaya University
Cukurova University
Dokuz Eylul University
Ege University / Ege Universitesi
Erciyes University / Erciyes Universitesi
Gazi University / Gazi Universitesi
Istanbul Technical University / Istanbul Teknik Universitesi
Istanbul University / Istanbul Universitesi
Izmir Institute of Technology
Karabuk University
Marmara University / Marmara Universitesi
Yildiz Technical University / Yildiz Teknik Universitesi