دپارتمان تحصیلی گلوبال کادرو
تحصیل در بهترین دانشگاههای ترکیه و مورد تایید وزرات علوم ایران
دپارتمان تحصیلی گلوبال کادرو
تحصیل در بهترین دانشگاههای ترکیه و مورد تایید وزرات علوم ایران
هدف از ایجاد این صفحه ، راهنمایی جهت تحصیل در دانشگاه های ترکیه میباشد. پذیرش در دانشگاه های ترکیه بدون نیاز به آزمون، موضوعی است که دانشجویان و متقاضیان زیادی خواهان ثبت نام در دانشگاه های ترکیه بدون آزمون میباشند.
همچنین متقاضیان زیادی نیز هستند که به زبان ترکی تسلط ندارند، و تمایل به ثبت نام در دانشگاه های انگلیسی زبان در ترکیه هستند.
تحصیل در دانشگاه های ترکیه از آن جهت اهمیت دارد که تعداد زیادی از دانشگاه های ترکیه هستند که دارای اعتبار بین المللی در دنیا میباشند. همچنین تعدادی از این دانشگاهها پزشکی و دندان پزشکی هستند که مورد تایید وزارت علوم ایران میباشند. از این جهت تحصیل در دانشگاه های ترکیه متقاضیان زیادی دارد.
ولی قبل از هر چیز لیست دانشگاه های ترکیه که در سال 2022 مورد تایید وزارت علوم ایران هم هستند را مطالعه کنید که به شرح زیر است:
گروه الف (ممتاز)
گروه ب (خوب)
گروه ج (متوسط)
یکی از موارد مهم و تاثیرگذار در پذیرش دانشگاه ها، داشتن انگیزه نامه و رزومه مورد قبول میباشد.
تماس با دفتر استانبول: ۲۱۲۲۱۲۴۴۰۱-۹۰+
تماس با واتساپ: ۵۵۳۷۰۶۴۴۰۱-۹۰+
تماس با دفتر استانبول: ۲۱۲۲۱۲۴۴۰۱-۹۰+
تماس با واتساپ: ۵۵۳۷۰۶۴۴۰۱-۹۰+
برای تحصیل در ترکیه دانشجویان خارج از کشور باید با نامه پذیرش به کنسولگری ترکیه مراجعه کرده و ویزای تحصیلی دریافت کنند. دانشجویان در ترکیه میتوانند ویزای دانشجویی را توسط نمایندگان خارجی ترکیه دریافت کنند. دانشجویان خارجی که مایل به تحصیل در دانشگاه های ترکیه هستند باید اجازه اقامت دریافت کنند.
دانشآموزان میتوانند برای دریافت گواهی معادلسازی به صورت آنلاین به آدرس https://edenklik.meb.gov.tr/ درخواست دهند. تمام اطلاعات دقیق در https://edenklik.meb.gov.tr/ موجود است.
در ترکیه، Abitur به عنوان دبیرستان آناتولی و Fachabitur به عنوان دیپلم دبیرستان حرفهای در نظر گرفته میشود. به عبارت دیگر هر دو فارغ التحصیلی جزو دیپلم دبیرستان محسوب میشوند. این به این معنی است: شما میتوانید با Fachabitur (Fachhochschulreife) در ترکیه در دانشگاه تحصیل کنید.
برای اینکه مدرک دانشگاهی از یک کشور خارجی در ترکیه معتبر باشد، باید گواهی معادل دیپلم را از YÖK دریافت کنید. میتوانید به صورت آنلاین از وب سایت Dengelik.yok.gov.tr برای معادل سازی درخواست دهید.
فرم درخواست.
اصل و فتوکپی پاسپورت یا مدارک معادل آن.
4 عکس بیومتریک.
بیانیه فرصت مالی برای استفاده در سراسر اجازه اقامت
بیمه سلامت
گواهی دانشجوی فعال
مدارک اضافی در صورت نیاز
نحوه نوشتن انگيزه نامه يكى از مهم ترين مراحل و موارد در كسب پذيرش در دانشگاه هاى مختلف است. متقاضی که قصد درخواست بورسيه و ثبت نام در دانشگاه هاى خارج از كشور را دارد، با تهیه انگيزه نامه، میتواند شانس خود را برای پذيرش در دانشگاه های ترکیه، افزایش دهد. براى نوشتن يك انگيزه نامه بايد قالب استاندارد دانشگاه در نظر گرفته شود.
انگيزه نامه در واقع نامه و بیانی است كه فرد متقاضی برای دانشگاه مورد نظر ارسال میکند. و انگیزه های خود برای تقاضای پذیرش در دانشگاه را بيان مىكند. انگیزه نامه در کشورهای انگلستان و آمریکا با اصطلاح SOP (Statement of purpose) شناخته میشود. در برخى از کشورها با اصطلاح (Letter of intent, Cover letter, Motivation letter , …) شناخته مىشود. اما در مفهوم همان انگیزه نامه و دلیل برای درخواست پذیرش است.
انگیزه نامه بر پایه مشخصات شخصی، ویژگیهای شخصیتی و علايق و توانايىهاى فرد متقاضی شكل مىگيرد. حفظ قالب استاندارد انگیزه نامه مهم میباشد.
جهت پذیرش و تایید انگیزه نامه از سوی داوران، نکاتی باید در هنگام تهیه انگيزه نامه در نظر گرفته شود. بىنقص بودن انگيزه نامه مشخصات متقاضی را منحصر به فرد خواهد کرد. علاوه بر انگيزه نامه بايد رزومه نیز ارائه شود.
رزومه متنی است که پیشینه فرد متقاضی را مشخص مینماید. این پیشینه شامل سوابق تحصیلی، مهارتهای شغلی و فردی و تجربیات کاری متقاضی را نشان مىدهد.
رزومه هر شخص نشانگر مهارتها و تواناییهای آن شخص است. رزومه نیز مانند انگیزه نامه بايد در قالب استاندارد و عرف تنظيم شود. براى نوشتن يك انگيزه نامه و رزومه استاندارد و منحصر به فرد بايد تجربه كافى داشت. و از نمونههای مفید الگو برداری کرد.
پذیرش در دانشگاه های دولتی ترکیه معمولا بر اساس نمره اکتسابی در آزمونهای ورودی باشد. از جمله آزمونهاى ورودى، آزمون YÖS، آزمون SAT و آزمون TOMER میباشند.
يكى از نگرانیهای متقاضیان شرکت در دورههاى آموزشی برای آمادگی در آزمونها میباشد. به علاوه اینکه هزینه شرکت در این آزمونها بالا میباشد و در صورت عدم قبولی، متقاضی باید مجدد در دورهها و آزمونها ثبت نام کند که هزینه زیادی دارد.
متقاضیانی که قصد شرکت در آزمون YÖS دارند، باید به زبان ترکی مسلط باشند. همچنین متقاضیان شرکت در آزمون SAT باید به زبان انگلیسی تسلط داشته باشند. زیرا این دو آزمون به زبانهای ترکی و انگلیسی برگزار میشود.
تسلط به زبان انگلیسی و ترکی برای متقاضیان پذیرش در دانشگاههای بدون کنکور، الزامی نمیباشند. و این افراد میتوانند بعد از پذیرش در دورههای آموزش زبان شرکت کنند.
اکثر دانشگاه های خصوصی در ترکیه، امکان پذیرش بدون آزمون ورودی را دارند. اخیرا بعضی دانشگاه های دولتی با شروطی مانند پرداخت شهریه، امکان پذیرش بدون آزمون را ایجاد کردهاند. از شرایط پذیرش در دانشگاه های ترکیه بدون آزمون، میتوان به داشتن معدل بالا و قابل قبول برای دانشگاه مورد نظر و تسلط به زبان انگلیسی اشاره کرد.
متقاضیان پذیرش در رشتههای پزشکی، علوم انسانی و مهندسی میتوانند در دانشگاه های بدون کنکور ترکیه ثبت نام کنند. این رشتهها شامل رشتههای زیر میباشد:
در زمینه پزشکی، رشته پزشکی دندانپزشکی و داروسازى، همچنین رشتههای دیگر مانند معماری و هنر و مهندسی، گردشگری، طراحی و مد، اقتصاد، روزنامه نگاری و ارتباطات، علوم اجتماعی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی، رشته فناوری اطلاعات و …. .
بعضی از دانشگاه های خصوصی ترکیه، این امکان را برای متقاضیان فراهم کردهاند که با شرط معدل یا نمره زبان انگلیسی (تافل یا آیلتس) در رشتههای پزشکی و دندان پزشکی ثبت نام کنند. دانشجویانی که دارای مدال المپیک جهانی هستند، میتوانند در این رشتهها بدون آزمون ورودی ثبت نام کنند.
دانشگاه های پزشکی در ترکیه در رتبه بندی جهانی رتبه 500 تا 1000 دارند. تحصیل در این دانشگاه ها به دو زبان ترکی و انگلیسی امکان پذیر میباشد. داشتن مدرک آیلتس برای متقاضیان ثبت نام به زبان انگلیسی، الزامی میباشد. در صورت نداشتن مدرک آیلتس، باید در دورههای زبان شرکت کنند.
بورسیهی تحصیلی که در این دانشگاه ها به متقاضیان داده میشود، بسیار مقرون به صرفه است و تا حدودی میتوان گفت رایگان میباشد و هزینه خوابگاه و بیمه درمانی رایگان است.
هزینه تحصیل در رشتههای پزشکی بین 10 هزار دلار نا 25 هزار دلار میباشد.
متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در رشتههای مهندسی، علوم انسانی یا هنر دانشگاههای بدون کنکور در ترکیه را دارند، باید نکاتی را در مورد تحصیل در این دانشگاه ها بدانند.
مدت زمان تحصیل مقطع کارشناسی، چهار سال و در مقطع کارشناسی ارشد حدودا دو سال و دکتری به مدت چهار سال میباشد. آموزش در این دانشگاه ها به زبان ترکی استانبولی و انگلیسی میباشد. دانشگاه های معدودی هم هستند که به زبان فرانسوی و آلمانی تدریس میکنند.
عمده دانشگاه های خصوصی ترکیه در شهرهای استانبول، آنکارا و ازمیر میباشند. دانشگاه هایی مانند دانشگاه نیشانتاشی، اوسکودار، آجیبادم ایستینیه، مدیپل و اوکان از جمله دانشگاه های بدون کنکور در ترکیه میباشند.
تحصیل در رشته پزشکی و دندان پزشکی در این دانشگاه بدون کنکور بوده و تحصیل به سه زبان ترکی استانبولی، انگلیسی و روسی میباشد. هزینه سالانه برای تحصیل در رشته پزشکی و دندانپزشکی این دانشگاه حدود 16 هزار دلار است.
این دانشگاه امکان تحصیل در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بدون کنکور را برای متقاضیان فراهم کرده است. دانشجویان میتوانند در این دانشگاه به زبان انگلیسی تحصیل نمایند. هزینه تحصیل در این دانشگاه برای هر سال حدود 25 هزار دلار میباشد.
تدریس در این دانشگاه به زبان ترکی استانبولی است و امکان ثبت نام بدون کنکور در این دانشگاه وجود دارد. هزینه تحصیل در دانشگاه باشکنت آنکارا سالانه حدود 10 هزار دلار میباشد.
ورود به این دانشگاه در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بدون کنکور میباشد. هزینه تحصیل در دانشگاه اوکان استانبول حدود 24 هزار دلار سالانه است.
تحصیل در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی در این دانشگاه بدون کنکور امکان پذیر میباشد. تحصیل به دو زبان انگلیسی و ترکی استانبولی است و هزینه سالانه حدود 25 هزار دلار میباشد.
داوطلبانى كه قصد تحصیل در دانشگاه های ترکیه را در مقاطع مختلف دارند، براى تحصيل در رشتههاى زير بايد در آزمون YÖS (یوس) شركت كنند. برخی از این رشتهها در ادامه آورده شده است.
رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، حقوق، روان شناسی، مهندسی مکانیک و معماری. و متقاضیان تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا.
در آزمون YÖS، از درسهای ریاضیات، هوش و زبان ترکی استانبولی سوالاتی مطرح میشود. متقاضیانی که مدرک زبان ترکی استانبولی ندارند، و یا نمره لازم در زبان ترکی را نداشته باشد، میتوانند با شرکت در دورههای آمادگی زبان ترکی که در دانشگاه های ترکیه برگزار میشود، نمره لازم برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه را دریافت نمایند.
آزمون YÖS در هر سال یکبار در دانشگاه های مختلف ترکیه برگزار می شود. مدرک این آزمون دارای اعتبار دو ساله میباشد. همچنین اکثر دانشگاه های دولتی ترکیه، آزمون YÖS را به صورت جداگانه برگزاری میکنند.
آزمون YÖS شامل دو بخش میباشد. بخش اول مربوط به سنجش دروس فیزیک، شیمی، زیست شناسی، هوش و جغرافیا میباشد. بخش اول آزمون، 80 سوال دارد که 45 سوال هوش و 35 سوال ریاضی میباشد. و در مدت 90 دقیقه باید پاسخ داده شوند و سوالات به دو زبان انگلیسی و ترکی استانبولی میباشند.
بخش دوم آزمون مربوط به مهارت زبان ترکی استانبولی میباشد. مدت زمان آن 60 دقیقه است. بعضی از دانشگاه های خصوصی در ترکیه نمرهی زبان انگلیسی فرد شرکت کننده در آزمون را لحاظ میکنند. به این صورت که، فرد متقاضی اگر در آزمونهای معتبر زبان انگلیسی، نمره لازمه را داشته باشد، میتواند به سوالات این بخش جواب ندهد.
متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور، مانند دانشگاه های آمریکا، انگلیس، کانادا، استرالیا و … ، در آزمون بین المللی و استانداردی شرکت میکنند، به نام آزمون سات. آزمون SAT، به عنوان آزمونی استاندارد و برای پذیرش در دوره کارشناسی دانشگاه ها میباشد.
آزمون سات SAT برای افرادی که قصد پذیرش در رشتههای پزشکی دانشگاه های ترکیه را دارند، نیز میباشد.
سطح آزمون سات از آزمون یوس دشوارتر میباشد. دانشگاه هایی مانند دانشگاه حاجت تپه ترکیه نیز هستند که جهت پذیرش متقاضیان، نمره آزمون سات را جهت پذیرش در رشته پزشکی معیار قرار میدهد. همچنین دانشگاه های فنی در ترکیه که به زبان انگلیسی هستند، پذیرش را طبق نمره این آزمون انجام میدهند.
در این آزمون اطلاعات عمومی و استعداد تحصیلی متقاضی سنجیده میشود. آزمون SAT به صورت عمومی و موضوعی (General و Subject) برگزار میشود و از این حیث مانند آزمون GRE میباشد. مهارت ریاضی مربوط به دوره دبیرستان و همچنین مهارتهایی مانند مهارت مقاله نویسی متقاضی در مدت مشخص، ارزیابی میشود.
آزمون سات 6 بار در سال برگزار میشود. مجموع نمره در این آزمون 1600 میباشد که 800 نمره آن مربوط به قسمت عمومی و 800 نمره آن مربوط به قسمت موضوعی است.
یکی از معتبرترین مدارک زبان برای ورود به دانشگاه های دولتی در ترکیه مدرک تومر میباشد. در دانشگاه های دولتی ترکیه، آموزش بر مبنای زبان ترکی استانبولی میباشد. و متقاضیان جهت ثبت نام در این دانشگاهها باید مدرک معتبر تومر داشته باشند.
داوطلینی که مدرک زبان ترکی ندارند و یا نمره قبولی در آزمون را اخذ نکردهاند، میتوانند در دورههای آمادگی آزمون تومر در ترکیه شرکت کنند.
ارائه مدرک زبان تومر به دو صورت مدرک گواهی CERTIFICATE و مدرک دیپلم DIPLOMA میباشد. تفاوت این دو مدرک در مدت اعتبار آنها است.
اعتبار مدرک گواهی CERTIFICATE 6 ماه تا 2 سال میباشد ولی مدرک دیپلم تومر اعتبار دائمی دارد. و مناسب کسانی است که قصد کار در ترکیه را دارند. و در همه دانشگاه های ترکیه معتبر و قابل ارائه میباشد.
برای قبولی در آزمون تومر باید حداقل نمره 70 از 100 گرفته شود.
یکی دیگر از آزمونها برای ورود و تحصیل در دانشگاه های ترکیه در دوره کارشناسی ارشد و دکترا، آزمون ALES میباشد. و متقاضیان خارجی که قصد تحصیل در دانشگاه های را ترکیه دارند، جهت پذیرش در دانشگاه های ترکیه میتوانند در این آزمون شرکت کنند و نمره این آزمون برای پذیرش در رشته پزشکی در ترکیه معتبر میباشد و نمره قبولی در این آزمون در پذیرش داوطلبان در مقطع ارشد و دکترا تاثیر چشمگیری دارد.
این آزمون در 2 بخش برگزار میشود. بخش محاسباتی و کلامی. بخش محاسباتی مربوط به سنجش سطح درسی ریاضیات ، هندسه و هوش میباشد. بخش کلامی نیز مربوط به سنجش مهارت تفکر، منطق، مفاهیم و معانی است.
این آزمون شامل 100 سوال است. 50 سوال آن مربوط به بخش محاسباتی و 50 سوال آن مربوط به بخش کلامی می باشد. و مدت زمان پاسخگویی به این آزمون 150 دقیقه میباشد.
متقاضیان شرکت در رشته پزشکی در ترکیه، با داشتن نمره قبولی آزمون ALES، شانس پذیرش بیشتری دارند. و شهریه کمتری نیز پرداخت میکنند.
برگزاری این آزمون در ماههای اردیبهشت، مهر و آبان میباشد و مرکز گزینش دانشجو ترکیه (OSYM) برنامه ریزی این آزمون را انجام میدهد. این مدرک دارای اعتبار 5 ساله میباشد.
كشور تركيه به دليل داشتن دانشگاه هاى معتبر مورد تاييد در دنیا، در سالهاى گذشته توجه بيشتر دانشجويان ايرانى را به خود جلب كرده است. به دليل هزينه مقرون بهصرفه و رايگان، دانشجويان اين كشور را براى ادامهى تحصيل خود انتخاب مىكنند. از مهمترين دلايل اين انتخابشان معتبر بودن مدرك پزشكى با آزمون اس اى تى است. باوجود كم هزينه بودن تحصيل، امرار معاش در كشور تركيه نسبت به كشورهاى اروپايى، هزينههاى كمترى دارد. چون ارزش پول تركيه در مقايسه با كشورهاى ديگر براى ايرانىها مقدور مىباشد.
براى واردشدن به دانشگاه هاى معتبر رشتههاى پزشكى، دانشجويان از طريق دو روش آزمون SAT و يا آزمون YÖS مىتوانند اقدام كنند. براى شركت كنندههاى ايرانى پيشنهاد مىشود كه آزمون SAT را به دليل مسلط نبودن به زبان تركى در اولويت خود قرار دهند.
به دليل اينكه زبان آزمون SAT انگليسى است و به صورت بين المللى برگزار مىشود اما آزمون YÖSبه زبان تركى است و هر دانشگاه قادر است به صورت مستقل اين آزمون را برگزار كند.
اكثر دانشگاه ها تنها نتيجهى آزمون YÖS دانشگاه خود را قبول دارند ولى آزمون SAT در بيشتر دانشگاه ها معتبر است. شركت كنندگان بايد براى بالا بردن شانس قبولى خود در هر دو ازمون شركت كنند. شركت كنندگانی كه معدل ديپلم و پيش دانشگاهى ١٨به بالا دارن درصد قبولىشان برای تحصیل در دانشگاه هاى تركيه بيشتر است.
تعداد دفعات برگزارى آزمون SATمحدود است و كالج برد آمريكا در طول هر سال ٧بار اين امتحان را برگزار مىكند. اين درحالى است كه در كشور تركيه در هر سال ٥ بار امتحان گرفته مىشود. اگر تنها قصد شركت در آزمون SAT را داريد، بايد جورى هماهنگ كنيد كه نتيجه اين آزمون تا خرداد براى شما قابل دسترس باشد .
شما براى شركت در آزمون SAT بايد مسلط به زبان انگليسى باشيد. زيرا اين يكى از اصلهاى مهم اين آزمون است. كسانيكه مدرک آيلتس و تافل را دارند، ميتوانند در اين آزمون نيز شانس بهترى داشته باشند. همچنين بالا بودن سطح رياضيات و هندسهى دبيرستان نيز مهم است. اين آزمون بصورت ٤گزينهاى است كه ٥٠٪ سوالات را سوالات رياضى و ٥٠٪ ديگر را سوالات ريدينگ زبان انگليسى تشكيل مىدهد.
منابع خاصى براى آزمون ورودى وجود ندارد. بيشتر سوالات اين آزمون در مورد اطراف شما و اطلاعاتى از جهان است كه با آنها شما را ارزيابى مىكنند. مىتوان گفت كه كارهاى روزمره وحرفههايى كه از آن در زندگى استفاده مىشود، منابع اين آزمون هستند.
براى شركت در آزمون SAT لزومى به پايان تحصيل نيست و شما مىتوانيد در سال آخر دييرستان خود نيز در اين آزمون شركت كنيد. و از سايت كالج برد با وارد كردن اطلاعات دقيق خود، اقدام به ثبت نام كنيد. بعد از اتمام تكميل فرمهاى مربوطه قادر به تعيين حوزهى امتحانى خود هستيد.
در پايان بايد هزينه ثبت نام را كه نزديك به ١٠٠دلار است، با مستر كارت يا ويزا كارت تسويه كنيد. با داشتن حساب بانکى در تركيه شما اين امكان را خواهيد داشت كه از آن طريق هزينه ثبت نام را تسويه كنيد.
در صورتى كه بخواهيد حوزهى آزمون خود را عوض كنيد، بايد حدود ٣٠ دلار بيشتر پرداخت كنيد. پس از پرداخت هزينه ثبت نام، ثبت نام شما نهايى شده و شما قادر به دريافت كارت ورود به جلسه خود هستيد و در هنگام برگزارى امتحان حتما بايد پاسپورتتان همراه شما باشد.
اگر تغييرى در تاريخ يا مكان آزمون انجام گيرد، در پروفايل شما قابل رويت است. همچنين از طرف كالج برد براى شما ايميل ارسال مىشود. پيشنهاد ميكنيم كه پروفايل خود را روزانه چك كرده و از سايت كالج نمونه سوالات آزمون را مطالعه كنيد.
اجازه اقامت توسط اداره مهاجرت استانی صادر میشود و به صورت کارت حاوی اطلاعات هویتی و مدت اعتبار خارجی است. به خارجیانی که در ترکیه با مجوز اقامت حداقل 6 ماهه اقامت دارند یک شماره جمهوری ترک ملی خارجی داده میشود. این شماره در صفحه اول کارت اقامت درج شده است.
کارت آبیها کسانی که متعاقباً تابعیت ترکیه را از تابعیت خارجی به دست آوردهاند. کسانی که شهروند ترکیه هستند و تحصیلات متوسطه خود را در خارج از کشور آغاز کردهاند و این تحصیلات را در یک کشور خارجی به جز TRNC تکمیل کردهاند. کسانی که تحصیلات دبیرستان خود را در مدارس ترکیه وزارت آموزش ملی در کشوری غیر از TRNC به پایان رساندند.
این روزها تقاضا برای تحصیل در خارج از کشور بسیار زیاد شده. متقاضیان زیادی مایلند تا برای ادامه تحصیل به کشورهای اروپایی بروند. کشور ترکیه نیز دارای دانشگاه های معتبری در سطح جهانی می باشد. که بین المللی هستند. و متقاضیان زیادی از کشورهای مختلف از جمله ایران برای ادامه تحصیل در این کشور اقدام می کنند.
ادامه تحصیل و اخذ پذیرش دانشگاه های خارج از کشور مراحل و روندی دارد که باید طی شود. اولین گام در این زمینه تهیه مدارک مورد نیاز است. برای apply کردن مدارک تحصیلی خود نیاز است تا مدارک لازم را تهیه و ترجمه کنید. پس باید شرایط ترجمه مدارک تحصیلی را به خوبی بدانید. تا احتمال قبولی مدارک افزایش یابد.
ترجمه رسمی و تأیید مدارک تحصیلی گام مهمی می باشد. زیرا عناوین و موضوعاتی که در مدرک شما وجود دارد، باید با نهایت دقت و وسواس توسط مترجم رسمی که مورد تأیید اداره مترجمان رسمی قوه قضاییه می باشد، از زبان فارسی به زبان مورد نظر ترجمه شود.
ارائه ترجمه مدرک تحصیلی به دانشگاه مورد نظر باعث می شود تا استاد دانشگاه مقصد یا مسئول پذیرش آن بتوانند به راحتی به اطلاعات دسترسی داشته باشد. اطلاعاتی مانند: عناوین درسی گذرانده شده، نمرات، مقطع تحصیلی و هر اطلاعات دیگری که لازم است.
بعد از ترجمه رسمی مدارک تحصیلی و مهر ترجمه رسمی، باید مدرک توسط وزارت دادگستری و امور خارجه تأیید شود. البته قبل از این ها لازم است که مدارک تحصیلی توسط اداره کل دانش آموختگان وزارت علوم تأیید شده باشد.
مهر تأیید وزارت خارجه و دادگستری بر روی همه صفحات ترجمه درج می شود تا رسمی بودن ترجمه مشخص باشد. وزارت امور خارجه و دادگستری فقط مهر ترجمه را تأیید می کنند. و صحت ترجمه را بررسی نمی کنند. پس دقت داشته باشید که دارالترجمه قابل اعتماد و با سابقه ای را انتخاب کنید. تا مدارک شما را به درستی ترجمه کند.
ترجمه رسمی مدارک تحصیلی صادره از دانشگاه های سراسر ایران نظیر آزاد، غیر انتفاعی، دولتی و علمی کاربردی تقریبا به صورتی مشابه انجام می گیرد. تفاوت در صدور مدارک از واحد های مربوطه می باشد. در ادامه به بررسی نحوه تأیید چند نمونه از مدارک تحصیلی می پردازیم.
مدارک تحصیلی در مقاطع ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و پیش دانشگاهی برای تأیید به مهر و امضا محل تحصیل و اداره آموزش و پرورش استان نیاز دارند.
ترجمه مدارک تحصیلی در مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا، فارغ التحصیلان پزشکی، دندان پزشکی، پرستاری، مامائی و زیر شاخه های آن در صورتی تأیید می شوند، که مهر و امضا وزارت علوم تحقیقات و فن آوری را داشته باشند. ارائه اصل مدرک برای تأییدیه ریز نمرات لازم است.
این تأییدیه ها دارای دو سال اعتبار از تاریخ تأیید هستند. در خصوص دانشگاه های آزاد اسلامی مدارک و گواهی های مربوط به اساتید و کارکنان و دانشجویان این سازمان باید دارای مهر و امضا از سمت سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی باشند.
دانشنامه ها و مدارک صادره از سازمان امور استخدامی کشور باید مهر سازمان همراه با درج بلامانع بودن ترجمه از وزارتخانه مربوطه را داشته باشند. تا ترجمه آن ها تأیید شود.
مدارکی که از حوزه علمیه صادر می شوند با مهر و امضا قابل ترجمه و تأیید هستند.
گواهی مربوط به قبولی در دانشگاه های دولتی باید دارای مهر سازمان سنجش و وزارت علوم باشند. و همچنین گواهی قبولی در دانشگاه آزاد باید مهر و امضا سازمان مرکزی دانشگاه آزاد را داشته باشند، تا تأیید شوند.
برخی مدارک مانند کارنامه کنکور سراسری، کارت دانشجویی کلیه دانشگاه ها و ارزشنامه تحصیلی قابل ترجمه و تأیید نیستند.
در خصوص مدارس خارجی که در ایران هستند باید تأییدیه اداره امور روابط بین الملل وزارت آموزش و پرورش را داشته باشند.
همچنین مدارک صادره از مدارس ایرانی خارج از کشور باید به تأیید اداره امور مدارس خارج از کشور و وزارت آموزش و پرورش برسند.
پروانه مطب، پروانه پزشکی و پروانه تأسیس داروخانه باید ممهور به مهر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشند تا ترجمه و تأیید شوند.
برای تأیید گواهی های صادره از سازمان فنی و حرفه ای کشور باید این گواهی ها توسط اداره کل سازمان فنی و حرفه ای تأیید شده باشند.
از جمله مدارکی که برای پذیرش در دانشگاه های خارج کشور نیاز است، ریز نمرات یا همان کارنامه تحصیلی می باشد. دانشگاه های مختلف ریز نمرات را به صورت های مختلفی ارائه می دهند.
ریز نمرات صادره شده از دانشگاه آزاد با مهر دانشگاه قابل ترجمه رسمی است. البته در صورتی که روی آن عنوان غیر رسمی نخورده باشد. در صورت نیاز به تأیید ترجمه ریز نمرات دو حالت ممکن وجود دارد.
اگر در حال تحصیل هستید، باید به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واقع در واحد علوم تحقیقات و فناوری مراجعه کرده و ریز نمرات خود را تأیید کنید. و اگر فارغ التحصیل شده باشید، ریز نمرات باید توسط آقایان علیرضا صامت یا طهمورث آقاجانی تأیید شوند.
برای گرفتن تأییدیه ریز نمرات مدارکی مانند اصل دانشنامه، اصل ریز نمرات و مدارک هویتی را با خود همراه داشته باشید. بعد از گرفتن این تأییدیه ها می توان تأییدیه دادگستری و وزارت خارجه را نیز گرفت.
برای ترجمه رسمی ریز نمرات صادره از دانشگاه های سراسری، داشتن مهر دانشگاه کفایت می کند. اما در صورت نیاز به تأیید ریز نمرات توسط دادگستری و وزارت خارجه، ریز نمرات باید توسط وزارت علوم تأیید شود.
1- برای تحصیل در کشور دیگر علاوه بر ترجمه مدارک تحصیلی و دانشگاهی و تأیید، لازم است مدارک دیگری نیز ترجمه و تأیید کنید (مانند مدارک شخصی). در ترجمه مدارک تحصیلی به دلیل وجود اصطلاحات مختص به هر رشته ممکن است بعد از ترجمه اصلاحاتی لازم باشد به همین دلیل این ترجمه به زمان بیشتری نیاز دارد پس برای ترجمه همه مدارک زمان کافی در نظر بگیرید تا دچار مشکل زمانبندی نشوید.
2- مترجم رسمی اجازه تغییر در مدارک را ندارد و اگر تغییرات و اصلاحاتی در مدرک لازم است، باید قبل از ترجمه مدرک این تغییرات توسط سازمان مربوطه انجام شود سپس مدرک را ترجمه و تأیید کنید.
3- برای ترجمه اسامی و تاریخ ها و غیره در مدرک باید دقت شود که اسپل لاتین آن ها درست نوشته شود تا از نظر هویتی به مشکل نخورید.
4- در مواردی ممکن است که اصل مدرک ترجمه شده را نیز از دانشجو بخواهند. در این موارد افراد با صلاحیت کار تطبیق مدرک ترجمه شده با اصل آن را انجام می دهند.
دارالترجمه گلوبال کادرو سعی دارد تا مدارک تحصیلی شما را با دقت لازم و ماهرانه در سریعترین زمان ممکن برایتان ترجمه رسمی کند.
تحصیل در دانشگاه های ترکیه مهم است چون علاوه بر این که بسیاری از برنامههای دانشگاه های ترکیه به زبان انگلیسی هستند، میتوانید زبان ترکی، پنجمین زبان پرگفتار دنیا را نیز یاد بگیرید! شما هم میتوانید این شانس را داشته باشید که یک زبان جدید یاد بگیرید و هم با افرادی از فرهنگهای مختلف در دورههای ترکی ارائه شده توسط دانشگاه خود دوست شوید.
ترکیه با داشتن حداقل یک دانشگاه در هر شهر، به عنوان یک کشور واقعا دانشجو دوست شناخته میشود. باشگاههای اجتماعی، تیمهای ورزشی و رویدادهای فرهنگی در هر دانشگاه، دانشجویان را گرد هم میآورد و جغرافیای دور را به هم نزدیک میکند.
در طول زندگی فرصتهای بیشتری خواهید داشت. گزینههای شغلی بیشتر، شانس بیشتر برای ترفیع، و انعطاف پذیری در مشاغلی که میخواهید وارد شوید و شغلی را دنبال کنید، تنها یکی از معدود درهایی است که شما را با مدرک دانشگاهی یا تحصیل در ترکیه باز میکند.
دانشگاه هاى تركيه جز بهترين دانشگاه هاى جهان معرفى شده است. يكى از بهترين مراكز آموزش علمى نيز به حساب مىآيند. خصوصا در خاورميانه كه ساليانه پذيراى تعداد زيادى دانشجو از كشورهاى مختلف جهان هستند تحصيل در دانشگاه هاى تركيه اهمیت زیادی پیدا کرده است.
دانشگاه هاى تركيه به دليل اعتبار علمى بالا و هزينه هاى تحصيلى و زندگى بسيار مناسب و برگزارى آزمون به زبان انگليسى و رفت و آمد سريع و آسان به اين كشور، باعث شده است كه دانشجويان ايرانى زيادى تمایل به تحصیل در دانشگاه های ترکیه داشته باشند.
در بين دانشگاه هاى آزاد و يا دولتى، دانشگاه فنى خاورميانه ،دانشگاه بوغازايجى ،دانشگاه فنى استانبول، دانشگاه آنكارا و دانشگاه حاجت تپه پشت سر هم در رتبههاى اول تا پنجم قرار دارند. و دانشگاه هاى اژه و آناتولو و غازى در ردههاى بعدى جاى دارند.
شما بايد قبل از اقدام به پذيرش تحصيل در دانشگاه هاى تركيه، حتما دانشگاه هاى مورد تاييد وزارت علوم را بررسى نماييد. و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب كنيد. تا هنگام بازگشت بعد از اتمام تحصيلات به ايران به مشكل برنخوريد. و اگر قصد ماندن در اين كشور را داريد، نيازى به بررسى نداريد .
شما براى ثبت نام در دانشگاه هاى كشور تركيه، حتما بايد مدارك لازمه شامل ديپلم و پيش دانشگاهى همراه با ترجمه رسمی را ارائه دهيد. آزمون سراسرى براى خارجيان در ترکیه متفاوت مىباشد. و به زبان تركى و انگليسى اين آزمونها برگزار مىشوند.
دانشگاه ها و مراكز آموزش عالى كشور تركيه، سالانه تعداد زيادى دانشجوى خارجى پذيرش مىكنند. و سازمان ösymسالانه يك آزمونى براى خارجيان برگزار مىكند. كه اين آزمون در ماه آوريل در تركيه و چند كشور به طور يكسان برگزار مىشود. كه از طريق شرکت و قبولی در اين آزمون، تحصيل در تمام رشتههاى فنى مهندسى و پزشكى هنر و علوم انسانى در دانشگاه هاى تركيه انجام پذیر است.
اين دوره دو يا سه سال به طور كاملا حرفهاى و آموزشى مىباشد. كه پس از گذراندن اين دوره مىتوانيد وارد دورهى كار شناسى شويد.
دوره ى كارشناسى رشتههاى پزشكى و پيرا پزشكى که در اين دورهها رشتههاى دندانپزشكى ،داروسازى ،دامپزشكى و پزشكى در تركيه به مدت پنج سال به طول مىانجامد. و پس از گذراندن اين دوره در رشته پزشكى، مدرك Diplomasi Tip Doktorlaya و در رشته دامپزشكى مدرك Veterinerhekimو در دندانپزشكى مدرك Diplamasipşs ارائه مىشود.
دوره تحصيلى دو ساله دارد. كه براى ثبت نام به دوره كارشناسى حتما بايد مدك Lisans Diplomasi داشته باشيد. اين دوره بصورت پروژه محور به مدت ٢سال تحصيل و آموزش محور به مدت ١سال و نيم مىباشد.
دورهى دكترا ٣تا٤سال است. كه براى ورود و ادامه تحصيل در دانشگاه هاى تركيه در اين دوره به مدرك yuksek lisans Diplomasi نياز داريد. اين دوره ى تحصيلى حداقل ٤سال و نيم است. كه قبل از شروع دوره حتما بايد در امتحان جامع قبول شويد. و تحويل قبولى پايان نامه و دفاع از شروط ارائه مدرك دكترا مىباشد.
در كشور تركيه سيستم آموزشى كاملا طبق استانداردهاى آموزشى آمريكا است. و دروس به صورت ترمى و واحدى ارائه مىشود و زبان آموزشى آنها بستگى به دانشگاهها و رشته انگليسى، فرانسه،آلمانی و تركى است. كه آغاز دانشگاه ها همانند ايران شروع ترم از فصل پاييز مىباشد.
كشور تركيه به دليل داشتن دانشگاه هاى معتبر مورد تاييد در دنیا، در سالهاى گذشته توجه بيشتر دانشجويان ايرانى را به خود جلب كرده است. به دليل هزينه مقرون بصرفه و رايگان، دانشجويان اين كشور را براى ادامه ى تحصيل خود انتخاب مىكنند. از مهمترين دلايل اين انتخابشان معتبر بودن مدرك پزشكى با آزمون اس اى تى است. باوجود كم هزينه بودن تحصيل، امرار معاش در كشور تركيه نسبت به كشورهاى اروپايى، هزينههاى كمترى دارد. چون ارزش پول تركيه در مقايسه با كشورهاى ديگر براى ايرانىها مقدور مىباشد.
تعداد دانشجویان بین المللی در کشور ما بین دانشگاه ها بسیار متفاوت است. در سال تحصیلی 2019-2020، دانشگاه میزبان بیشترین دانشجویان خارجی، دانشگاه آنادولو با 6661 دانشجوی خارجی است.
گوندوز با اشاره به اینکه ترکیه در بین کشورهای میزبان بیشترین دانشجوی بین المللی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: ترکیه که با افزایش رکورد از 48 هزار دانشجو در 5 سال گذشته تعداد دانشجویان خارجی در دانشگاه ها را به 224 هزار نفر رسانده است تا در میان کشورهایی باشد که میزبان بیشترین دانشجویان بین المللی است.
بر اساس دادههای YÖK، سوریه یکی از کشورهایی است که بیشترین تعداد دانشآموز را در ترکیه دارد. 8867 نفر از دانشجویان سوری که یک پنجم کل دانشجویان خارجی با 37236 نفر را تشکیل میدهند در دانشگاه های استانبول تحصیل می کنند.
با نگاهی به توزیع دانشجویان خارجی بر اساس استان، استانبول در صدر فهرست قرار دارد. 45 هزار و 85 دانشجوی بین المللی در استانبول وجود دارد که در آن 58 دانشگاه شامل 45 بنیاد و 13 دانشگاه دولتی وجود دارد.
گلوبال کادرو، با بیش از یک دهه تجربه موفق در ترکیه، به عنوان یکی از سه شرکت برتر ایرانی در این کشور شناخته میشود. ما به ارائه خدمات جامع در زمینه پاسپورت، امور حقوقی، پذیرش تحصیلی، ترجمه، صرافی و بیمه در کشور ترکیه، گلدن ویزای دبی و ویزای E2 آمریکا میپردازیم. تیم متخصص ما با بهرهگیری از تجربه و دانش عمیق، به شما کمک میکند تا با اطمینان و آسانی به اهداف مهاجرتی و سرمایهگذاری خود دست یابید.
تمامی حقوق مادی و معنوی برای گلوبال کادرو مخفوظ است.