قوانین ثبت شرکت در ترکیه و مراحل انجام آن

5/5 - (2 امتیاز)

قوانین ثبت شرکت در ترکیه

قوانین ثبت شرکت در ترکیه را مطالعه کنید. سوالی که بیشتر مراجعه کنندگان گلوبال کادرو در مشاوره های حضوری در مورد ثبت شرکت در ترکیه می‌پرسند این است که مطابق قانون تجارت ترکیه، نکات مهم در تأسیس شرکت با توجه به مستندات قانونی چیست؟
باید بگوییم قانونی تحت عنوان «قانون تجارت ترکیه» نداریم. صحبت از یک قانون نیست. قانون حمایت از مصرف کننده، قانون گمرک، قانون حمایت از کالاها و مشابه اینها قوانینی وضع شده.
به عنوان مثال تجارت توتون ممکن است در ایران آزاد باشد ولی در ترکیه ممنوع یا برعکس. یا تجارت مشروبات الکلی در ترکیه آزاد است ولی در ایران ممنوع می‌باشد . این ممنوعیت‌ها و آزادی ها طبیعتا با یک قانون و نظارت یک ارگان در ثبت شرکت در ترکیه نیست.
اما قانونی که حالت کلی دارد، قانون بدهی‌هاست. دومین قانون اصول مالیاتی است. قانون تجارت ترکیه در رتبه سوم قرار می‌گیرد.
وقتی شرکتی تأسیس می‌کنیم، هدف ما کسب سود و منفعت است و نرخ مالیات هم از نظر صاحب شرکت و هم از نظر دولت حائز اهمیت است. در همه جای دنیا به این شکل است، در اروپا و ترکیه هم همینطور است.

به چه مواردی در ثبت شرکت در ترکیه باید دقت شود؟

ثبت شرکت در ترکیه

مطابق قانون تجارت ترکیه هر شخص خارجی دارای پاسپورت می‌تواند در ترکیه شرکت تأسیس کند. محدودیت سرمایه مشخص شده جهت تأسیس شرکت با مسئولیت محدود 10 هزار لیره، برای شرکت‌های آنونیم حداقل 50 هزار لیره لازم است و یک چهارم سرمایه ثبتی بایستی در ابتدای کار تامین و اظهار شود که البته گلوبال کادرو در برخی موارد برای  مشتریان خود سرمایه را هم خود واریزی کند و این یکی از وجوه تمایز خدمات موسسه گلوبال کادرو برای ثبت شرکت در ترکیه است و البته شرکت‌هائی که وابسته به سرمایه نباشند بلکه وابسته به کار مؤسس باشند نیز قابل تأسیس در ترکیه است. مثل آرایشگری، بنگاه معاملات ملکی، وکالت، طبابت (قابل ذکر است که در بعضی رشته‌ها اجازه فعالیت داده نمی‌شود مثل دندانپزشکی، داروسازی و مامائی) به عنوان مثال در دانشگاه دوککوز ایلول ازمیر در ده سال گذشته حدود چهار هزار دانشجوی دختر ایرانی در رشته داروسازی تحصیل کرده‌اند اما به دلیل تابعیت ایرانی و نداشتن تابعیت ترکیه‌ای حق تأسیس داروخانه در ترکیه را ندارند. یکی از دلایل مخالفت با واگذاری چنین مشاغلی به خارجیان، گردش مالی بالا در آن رشته‌ها بود. در مورد مامائی هم افزایش تعداد فارغ التحصیلان این رشته در ترکیه مانع از پذیرش اتباع خارجی شد.

در حال حاضر دو تخصص در رشته پزشکی درآمد بالائی کسب می‌کنند: یکی متخصصین قلب دیگری دندانپزشکان که محدودیت کار نیز برای خارجیان در این رشته‌ها وجود دارد.
اطباء قلب با مهاجرت به کشورهای اروپائی فضای فعالیت برای اتباع خارجی در ترکیه را باز کرده‌اند ولی تعداد زیاد دندانپزشکان اجازه فعالیت به اتباع خارجی را نمی‌دهد. چراکه از هر سه دانشجوی رشته پزشکی، یک نفر دانشجوی دندانپزشکی است.
در پاره‌ای از موارد نیز مانند نجاری و کار چوب شاید به نظر برسد که این شغل وابسته به مهارت شخصی است ولی در درسته بندی‌ها جزو مشاغلی محسوب میشود که احتیاج به مواد خام دارد. لذا در قانون اعلام شده که فروش سالانه اگر بیشتر از صد هزار لیره باشد، و خرید سالانه اگر بیشتر از صد هزار لیره باشد، باید چنین مشاغلی واحد تجاری تأسیس کنند از این‌رو نیاز به مشاوری امین برای ثبت شرکت در ترکیه که دارای تخصص لازم باشد و بتواند بصورت تخصصی در کنار شما باشد کاملا احساس می‌شود.
موسسه بین المللی گلوبال کادرو استانبول با درک نیاز ایرانیانی که قصد راه اندازی کسب و کار در ترکیه و ثبت شرکت در ترکیه دارند تیم متخصص و حرفه‌ای را فراهم کرده است که در دو دفتر تهران و استانبول این امور را برنامه ریزی و انجام می‌دهند.