تبدیل گواهینامه ایرانی به گواهینامه ترک

4.2/5 - (17 امتیاز)

برای استفاده از گواهینامه ایرانی در کشوری دیگر مانند ترکیه، از سه طریق می توانید اقدام نمایید.

1- اخذ گواهینامه بین المللی در ایران

2- ترجمه گواهینامه ایرانی در ترکیه توسط دارالترجمه رسمی و تایید نوتر

3- تبدیل گواهینامه ایرانی به گواهینامه ترک در ترکیه

در مورد دو روش اول در مطلبی جداگانه به طور مفصل توضیح داده ایم. برای خواندن این مطلب می تواند اینجا کلیک کنید.

همانطور که در مطلب قبلی هم گفته شد، اگر مدت بیش از 6 ماه در ترکیه بمانید، نیاز هست تا گواهینامه ایرانی خود را به گواهینامه ترک تبدیل نمایید.

تبدیل گواهینامه ایرانی به گواهینامه ترک نیازمند مداک و طی کردن مراحلی است که در ادامه توضیح خواهیم داد.

مدارک مورد نیاز

مدارکی که برای طی کردن این روند نیاز دارید، شامل: پاسپورت، کارت اقامت ترکیه، گواهینامه ایرانی، مدرک تحصیلی ، آدرس ثبت شده در اداره نفوس محل اقامت و 2 قطعه عکس.

توجه داشته باشید که تمامی مدارک فوق باید دارای اعتبار باشند. و اصل مدارک مورد نیاز است.

مراحل تبدیل گواهینامه ایرانی به گواهینامه ترک

برای تبدیل گواهینامه ایرانی به گواهینامه ترک، باید اقامت قانونی ترکیه و در واقع کارت اقامت ترکیه که دارای اعتبار است، را داشته باشید.

در این مدت شما می توانید سایر مدارک مورد نیاز را آماده کنید. ابتدا باید گواهینامه ایرانی خود را به ترکی ترجمه کنید.

این ترجمه باید توسط کنسولگری ایران در استانبول صورت گیرد. برای ترجمه توسط کنسولگری باید به صورت اینترنتی از کنسولگری کد پیگیری بگیرید.

برای مشاهده سایت کنسولگری برای دریافت کد پیگیری اینجا کلیک کنید.

بعد از اخذ کد پیگیری همراه با کپی و اصل مدارک خواسته شده در سایت، شامل کارت اقامت، پاسپورت و گواهینامه ایرانی به کنسولگری مراجعه کرده و بعد از پرداخت هزینه ی کنسولگری گواهینامه ایرانی را برای ترجمه می دهید.

و بعد از حدود 10 روز مراجعه کرده و ترجمه خود را از کنسولگری تحویل می گیرید.

دو کپی رنگی از کارت اقامت و گواهینامه ایران را به همراه آدرس ثبتی در ترکیه ، به اداره نفوس محل اقامت خود برده. تا از ایران استعلام گواهینامه گرفته شود. و پس از استعلام، باقی مدارک را تحویل اداره ترافیک می دهید.

از دیگر مدارک مورد نیاز، برگه گواهی پزشکی می باشد که فرد باید به درمانگاه محل اقامت خود مراجعه نماید. و پس از انجام معاینه چشم و آزمایشات پزشکی، این گواهی را از درمانگاه بگیرد.

مدرک آخر که به آن نیاز دارید، فیش واریزی بانک به حساب اداره Yabancı sürücü belgesi می باشد.

همه این مدارک را به همراه 2 قطعه عکس بیومتریک باید به اداره نفوس ببرید و درخواست گواهینامه ترک دهید.

برای مراجعه بهاداره نفوس باید از قبل وقت (راندوو) بگیرید. برای این کار باید به سایت راندوو مراجعه نمایید. برای مشاهده سایت اینجا کلیک نمایید.

در روز راندوو با مدارکی که تهیه کردید مراجعه می کنید و بعد از تحویل مدارک، گواهینامه ترک به آدرس شما پست می شود.

از زمان تحویل مدارک تا ارسال گواهینامه حدود 10 روز زمان میبرد.

نکته قابل توجه این است که اخذ گواهینامه ترک به این روش، نیازی به آزمون ندارد و شما بدون آزمون می توانید گواهینامه خود را به گواهینامه ترک تبدیل کنید.

همچنین می توانید برای گرفتن گواهینامه ترک، مجدد در کلاس های آموزش رانندگی در ترکیه ثبت نام کنید.

و بعد از گذراندن دوره آموزشی و با قبولی در امتحان، گواهینامه ترک بگیرید. این روش برای کسانی که در کشور خود گواهینامه نگرفته اند، مفید می باشد.

اما برای کسانی که گواهینامه ایرانی دارند، این روش توصیه نمی شود. زیرا علاوه بر نیاز به تسلط به زبان ترکی و قبولی در آزمون های رانندگی، هزینه ی بالایی نیز دارد.

مؤسسه بین المللی گلوبال کادرو، با توجه به اینکه خود دارای دارالترجمه رسمی در شهر استانبول می باشد، می تواند در ترجمه و یا تبدیل گواهینامه ایرانی به شما کمک کند. و از صفر تا صد کار کنار شما می باشد.

در صورتیکه نیاز به ترجمه گواهینامه خود دارید، و یا می خواهید گواهینامه ایرانی خود را تبدیل به گواهینامه ترک کنید، از طریق واتساپ یا تلگرام با ما ارتباط برقرار کنید.

شماره بخش دارالترجمه رسمی 00905537124401

استفاده از خودرو به نام شخص دیگر در ترکیه

در مورد خودروهايى كه بنام فرد خارجيست، در صورت استفاده افراد غير از خانواده از خودرو، يک راه حل اين است كه وكالتنامه در نوتر تنظيم شود.

اگر ساكن تركيه بوده ايد، يا هستيد احتمالا اصطلاح يابانجى پلاک ها را شنيده ايد، هر خودرويى كه مالک آن اتباع خارجى باشد، خودرويى با پلاک معمولى است. و تنها فرق آنها با خودروهايى كه مالک آنها شهروند ترک است اين است كه پلاک ها در دسته بندى مشخصى قرار گرفته اند. كه اين پلاک ها اولشان با Mشروع مى شوند. در هنگام رانندگى خارجى بودن مالک خودرو را پليس ترافيک براحتى تشخيص مى دهد.

مطالب بالا در مورد خودروهايى است كه در تركيه خريدارى مى شود. و سند آن بنام فرد خارجى ثبت شده است و تنها فرد و اعضاى خانواده آن اجازه رانندگى با آن خودرو را دارد. اگر فرد ديگرى بخواهد از اين خودرو ها استفاده و يا رانندگى كند، بايد مراحلى را سپرى كند.

یابانجی پلاک ها در ترکیه

ولى آيا اين پلاک همان يابانجى پلاک است يا نه ؟ يابانجى پلاک به پلاک خودرويى كه در تركيه توسط افراد خارجى خريدارى شده است، گفته نمى شود بلكه يابانجى پلاک ها همان خودروهايى هستند كه از يک كشور ديگر وارد تركيه مى شوند. و پلاک آن ها خارجى و متفاوت مى باشد. و به صورت مسافر و عبور موقت در تركيه تردد دارند. و حتما بايد قبل از تمام شدن مدت زمان يكبار ورود و خروج كنند.