موقعیت کشور ترکیه، به عنوان پل اتصال اروپا و آسیا، کشوری پیشرفته، نزدیکی فرهنگی با ایران و مواردی از این قبیل باعث شده به عنوان مقصدی برای مهاجرت از جانب ایرانیان انتخاب شود.
انواع اقامت در ترکیه، اقامت توریستی، تحصیلی و اقامت کاری در ترکیه می باشد.
با اقامت توریستی فرد تنها می تواند در ترکیه بدون نیاز به ویزا بماند. بعد از اقدام برای اقامت توریستی کارت اقامت مدت دار به فرد داده می شود. اعتبار کارت اقامت معمولا یک ساله می باشد.
بعد از اتمام اعتبار کارت اقامت، در صورت تمایل به ماندن در ترکیه، باید جهت تمدید اقامت اقدام نماید.
اگر فردی بخواهد برای تحصیل به ترکیه برود، باید اقامت تحصیلی بگیرد. و تا زمانیکه درس می خواند می تواند در ترکیه بماند. و بعد از اتمام درسش نمی تواند اقامت تحصیلی خود را تمدید کند.
اقامت کاری برای اشخاصی است که از طرف کارفرما برای وی درخواست فرستاده شود. و اجازه کار برای فرد صادر شود. با کارت اجازه کار، می تواند در ترکیه اقامت داشته باشد.
اقامت توریستی و اجازه کار
اگر فردی اقامت توریستی ترکیه را داشته باشد، با این کارت اقامت اجازه کار در ترکیه ندارد. اگر بخواهد به طور قانونی کار کند باید از طرف یک کارفرما اجازه کار بگیرد.
اقامت کاری به دو صورت اقدام از داخل و یا خارج ترکیه می باشد.
در اقدام از خارج اجازه کار برای فرد به صورت برگه ای در پاسپورت وی زده می شود که اجازه ورود به ترکیه دارد.
در اقدام از داخل، فرد وارد ترکیه می شود. در این روش فرد حتما باید کارت اقامت ترکیه داشته باشد و حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد.
در کتاب کار، اقامت و زندگی در ترکیه نوشته موسسه بین المللی گلوبال کادرو. توضیحات حقوقی و قانونی در خصوص تمام موارد فوق آورده شده است.
موسسه بین المللی گلوبال کادرو، راهنمای ایرانیان در ترکیه.