وبلاگ

معرفى مسجد اياصوفيه استانبول

3.3/5 - (3 امتیاز)

بزرگترين كليسایی است که توسط امپراطورى روم شرقى در استانبول ساخته شده است. كه بعدها به مسجد تبديل شد. ساخت اين كليسا در زمان امپراتور بيزانس كنستانين اول و در سال٥٣٢ آغاز شد. و ٥ سال بعد طی يك مراسم باشكوه در سال ٥٣٧ براى عبادت افتتاح شد.

اين بنا توسط دو معمار به نام های miletusl sidoros و tralles anthemius ساخته شد. تقريبا ١٠هزار نفر در ساخت آن كار كرده اند و تحت نظر ١٠٠ استاد تكميل شده.

کلیسا و مسجد ایاصوفیه استانبول

کلیسا و مسجد ایاصوفیه استانبول

مصالح ساخت اين مسجد از كشورهاى مديترانه اى آورده شده است. ستون هاى معبد از قسطنتنيه آورده شده. و در اياصوفيه استفاده شده است.

ایاصوفیه يكى از باشكوه ترين آثار تاريخ معمارى جهان حدود ١٥ قرن به عنوان مكان عبادت مورد استفاده قرار گرفت. از اين نظر يكى از قديمى ترين معابد جهان است.

تبدیل کلیسا به مسجد ایاصوفیه

اين بنا به مدت بيش از ٩١٦ سال به عنوان كليسا مورد استفاده قرار گرفت. اياصوفيه عنوان بزرگترين كليساى جهان را كسب كرد.

در سال ١٤٥٣به يك مسجد تبديل شد. و از سال١٩٢٤به عنوان موزه از آن استفاده می شود.

ابعاد اين مسجد ١٠٠متر در ٧٠متر داراى فضاى داخلى تقريبا٧٥٠٠متر مربع است. ساختارى دو طبقه دارد. در كل ١٠٧ستون در ایاصوفیه وجود دارد. كه ٤٠ عدد در طبقه پايين و ٦٧ عدد در طبقه هاى فوقانى قرار دارند.

طولانى ترين ستون حدود ٢٠متر است. داراى شعاع ٥/١متر و وزن تقريبى ٧٠تن. ستون ها از معابد مختلف آناتولى به این بنا آورده شده اند.

مسجد ایاصوفیه استانبول

مسجد ایاصوفیه استانبول

اين مسجد بيش از ١٥٠٠سال قدمت دارد. و يكى از بناهاى تاريخى استانبول به حساب مى آيد. اين مسجد به عنوان پر جاذبه ترين مكان استانبول ساخته شده است كه در محله سلطان احمد و نزديك به كاخ توپكاپى قرار دارد.

مکان های دیدنی نزدیک مسجد ایاصوفیه

در اطراف اياصوفيه جاذبه هاى گردشگرى ديگرى وجود دارد مثل حمام خرم سلطان، چشمه احمد و غيره که می توانید از آن ها هم دیدن کنید.

موقعيت و دسترسى به مسجد اياصوفيه كه در مركز شهر استانبول و در قسمت اروپايى قرار دارد، با تمامى وسيله هاى نقليه تراموا،اتوبوس،تاكسى امکان پذیر است.

بازديد همه روزه از ساعت ٩صبح تا٢٠شب مى باشد. قيمت ورودى اياصوفيه ٥٠ لير مى باشد. كه براى افراد بالاى ٦٥و زير ١٢سال رايگان مى باشد.

براى بازديد كردن از اين مكان بايد پوشش مناسب را رعايت كنيد. و بانوان بايد موى خود را بپوشانند. در ورودی این مسجد لباس های مخصوص برای استفاده بازدید کنندگان وجود دارد. بى شك از ديدن اين مكان به وجد خواهيد آمد.

نوشته های مشابه

0 دیدگاه در “معرفى مسجد اياصوفيه استانبول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *