كشور تركيه به دليل موقعيت جغرافيايى که دارد، داراى رودها و درياچه هاى طبيعى و مصنوعى زیادی مى باشد. وجود دره ها و کوه های بلند، بارش برف و آب شدن آن در بهار و آب و هوای مناطق مختلف به شکل گیری دریاچه ها و رودخانه های ترکیه کمک می کند .
رودهاى تركيه
رودهاى تركيه از كوه هاى مختلفى سرچشمه مى گيرد. ترکیه رو دهاى بسيارى دارد. که پس از رد شدن از تركيه و كشورهاى همسايه به درياهاى اطراف وارد مى شوند.
به غير از دو رود ، رود اورونتس از لبنان و رود ماريتسا از بلغارستان سرچشمه مى گيرند، كليه ى رودها از تركيه سر چشمه مى گيرند.
رود قزل ايرماق
بزرگ ترین رودخانه ترکیه است. که محل و ریزش آن در درياى سياه است. قزل ایرماق به معنی رود سرخ در ترکی است. كه كار رود قزل ايرماق توليد انرژى برق است .
رود دجله و رود فرات
از منطقه آناتولی رشته كوه توروس سرچشمه می گیرند. و پس از پیوستن به رودخانه دجله در شت العرب به خلیج فارس می ریزد.
رود ارس
رود ارس از منطقه ارزروم آناتولی ترکیه سرچشمه میگیرد. اين رودخانه از مرز تركيه ،نخجوان ،جلفا ،ارمنستان گذشته و پس از عبور از مرز ايران وارد جمهورى آذربايجان می شود. و به رودخانه کورا میریزد. رودخانه ارس در سال ١٨١٣ميلادى در پى عهدنامه تركمنچاى به عنوان مرز ايران و روسيه انتخاب شد.
درياچه هاى تركيه
در كشور تركيه حدود ٦٥درياچه وجود دارد. كه مساحتى حدود ٩هزار كيلومتر مربع دارند. تعدادى از آن ها آب شيرين و تعدادى از آن ها آب شور هستند. از نظر تعداد و حجم آب، دریاچههای آناتولی شرقی بيشترين میزان ذخیره آبی را دارند. دریاچه آبشور وان ، بزرگترین دریاچه ترکیه ،در این قسمت قرار دارد. دریاچههای بيشترى در مناطق غربی کشور واقع شده است.که دریاچههای بیشهر و اگیردیر نيز جزو آن ها هستند .
در نزدیکى دریای مرمره، دریاچههای ساپانجا، ایزنیک، الوباط، مانیاس، ترکوس، کوچیک چکمه و بیوک چکمه قرار گرفتهاند.
دریاچه نمک، دومین دریاچه بزرگ ترکیه، در آناتولی قرار دارد. آب این دریاچه بسیار شور و غلظت و حجم نمک آن بسیار بالا است.